8.3.2018

Talonpoikaiskaapin makeover

Kuva: Tikkurila

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila


Jaahas, tulevaan taloon on löytynyt taas yksi uusi vanha huonekalu lisää! Hyvissä ajoin metsästellen ja hankkien hyvä tulee. Olen etsiskellyt astia-aarteilleni sopivaa vitriinityyppistä kaappia ja tämä hieno talonpoikaiskaappi löytyikin sopivasti tosi edullisesti Torista. Puupuhdas kaappi oli alkuperäisessä asussaankin aika kaunis, mutta ei semmoisena ollut yhtään meidän kodin oloinen. Kun näin sen, alkoi heti viritä idea sen maalaamisesta kaksiväriseksi. Halusin että sisäpuoli olisi eri värinen kuin ulkopuoli. Sisäpuolen sävy saisi olla sellainen että monenkirjava vintage-astiakokoelmani vähän kokonaisuutena rauhoittuisi, mutta näyttäisi silti väreineen kauniilta. Ja ulkopuolelle mietin heti jotakin rauhallista, muuhun sisustukseen hyvin passaavaa sävyä.

Kah kun vaihtoehtoja väripariksi olikin sitten paljon, kun niitä muutamien astioiden kanssa funtsailin. Päädyin sitten rajaamaan vaihtoehtoja ja sommittelin väripareja Tikkurilan mainiosta Minerals-värikokoelmasta, jonka kanssa touhusinkin jo aiemmin kun se julkaistiin. Noista yllä näkyvistä kahdestatoista sävystä olisikin löytynyt TODELLA monta hienoa kaksikkoa; loppumetreille asti ehdokkaina olivat mm. Takorauta-serpentiini, Mustekynä-Merino ja Salaisuus-Piazza. Paljon vaihteli myös mielipiteeni siitä kumman pitäisi olla tummempi, sisä- vai ulkopuolen.

Mutta voittaja oli lopulta Ajopuu-Etruski. Kaunis lämpimän harmahtava Ajopuu kaapin ulkopuolelle ja ihana punertavanruskea Etruski sisäpuolelle.




Vähän etukäteen jännitti miten tuo valkkaamani väripari toimii käytännössä. Mutta toimiihan se! Ulkopuolen sävy kevensi kaapin raskasta yleisilmettä ja toi sen hienot muodot kauniisti esiin. Sisäpuolen lämmin punaruskea hillitsee värillisten lasiesineiden kirjavuutta ja korostaa kauniisti sinisävyisten Valencia-astioiden käsinmaalattuja kuvioita. Näissä kuvissa sovittelin vasta ensimmäisiä astioita paikoilleen, kaappi vetää sisuksiinsa paljon enemmän kuppia ja kippoa kuin nuo.

Käytin kaapin maalaamiseen mun suosikkia, Helmi-kalustemaalia. Sillä on tullut vuosien varrella maalattua kaupungissa ja mökillä kaluste jos toinenkin. Kiiltoasteista mun suosikki kalusteisiin on täyshimmeä, sitä olenkin käyttänyt ylivoimaisesti eniten. Helmi on mukavaa maalattavaa; se on mun näppikokemukseni mukaan helppo sivellä, kuivaa nopsaan ja on vesiliukoinen ja vähäpäästöinen. Nyt opin että sillä on mm. Joutsenmerkki ja Rakennustietosäätiön myöntämä M1-luokitus. Ja opinpa myös että se valmistetaan tosiaankin Tikkurilassa - lähimaalia siis!

Jonkin verran pohjatöitä tuo kaappi vaati, hiontaa, pesua ja pohjamaalia muun muassa. Kaikki nuo työvaiheet ja tosi hyvät pro-ohjeet niiden tekemiseen löytyvät nyt tuolta Tikkurilan sivulta.


----

Tälviisiin saa jatkoa mun yhteistyöni Tikkurilan kanssa; tiedossa on tämänkin vuoden mittaan muutaman postauksen verran ideoita ja ohjeita kodin, mökin ja pihan tuunaushommiin. Erittäin mieluisaa hommaa, toivottavasti siellä ruudun takanakin inspiroidutte näistä mun maalaushurvitteluistani! Ollaan ehditty Tikkurilalaisten kanssa tähän mennessä jo tehdäkin yhdessä aika liuta hauskoja projekteja. Tsekatkaapa vaikka nämä:

Kuvioidut betonilaatat puutarhaan
Pihakirppikseltä löytyneiden puutarhakalusteiden uudistus ja vanhan ammeen freesaus
Mökin olkkarin makeover
Kivoja kesätuunauksia metallihohtomaalilla

Kaapin maalaukseen tarvitut materiaalit saatu Tikkurilalta.

7 kommenttia :

  1. Siiis aivan täydellisen ihana!! Tämä menee ideaosastooni! <3 upea tyyli sinulla sisustuksessa...

    VastaaPoista
  2. Upeaa duunia! Mut mistä tuo matto on kotoisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Matto on vanha marokkolainen, tullut minulle ystävältä vaihtokapalla.

      Poista
  3. Ihana! Minuakin kiinnostaa maton alkuperä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matto on tosiaan vanha, ystävältä mulle tullut.

      Poista
  4. Jännityksellä selasin kuvia alaspäin, koska minua viehätti myös tuo kaapin alkuperäinen asu ;) Mutta ihan nappi värivalinnat, kaapista tuli upea ja talonpoikaishenki jäi hienosti vielä elämään!

    VastaaPoista